Τα Νέα του IΠETΑνακοινώσεις
Αρχείο

2012

Δελτίο Τύπου: Το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά» και η Hellenic Maintenance Society, ανακοινώνουν τη συνεργασία στη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της International Federation of Information Processing (IFIP) ”Advances in Production Management Systems (APMS)” (www.apms-conference.org).
Το APMS 2012 διεξάγεται από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2012 στη Ρόδο, λειτουργώντας ως σημείο συνάντησης για περισσότερους από 250 εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανικής και ακαδημαϊκής έρευνας προς την κατεύθυνση της επίτευξης «Ανταγωνιστικών διαδικασιών παραγωγής για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες».

* * *

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" Ξάνθης (πρώην Ι.Π.Ε.Τ.) στο νέο κτίριο στη Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων στη Ξάνθη.

* * *

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας Τεχνικού Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων του Ι.Ε.Κ.-Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης στο Τμήμα Αρχαιομετρίας και Φυσικοχημικών Μετρήσεων του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά".

* * *

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου κτιρίου του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" στη Ξάνθη.

* * *

Με το νόμο 4051/2012, το Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΙΠΕΤ) συγχωνεύτηκε στο ΙΕΛ, ενώ το Ινστιτούτο Δικτυακής Έρευνας και Τεχνολογιών (ΙΔΕΤ) συγχωνεύτηκε με το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσωμοίωσης (ΙΠΣΥΠ) σε ένα νέο Ινστιτούτο με όνομα Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ).

* * *
2010

Η Ερευνήτρια του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Δρ Δέσποινα Τσιαφάκη, καθώς και ο συνεργαζόμενος με το Ινστιτούτο Ερευνητής Δρ Γεώργιος Πολυμέρης θα πραγματοποιήσουν δύο ανεξάρτητες παρουσιάσεις με τίτλους "Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην αρχαιολογική μελέτη και έρευνα: Προβλήματα και Κατευθύνσεις." και "Firing temperature of pottery and dating of wall-paintings; Two promising potential luminescence applications of archaeological interest." αντίστοιχα στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα και Νέες Τεχνολογίες" που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 21-23 Οκτωβρίου 2010.

* * *

Ο Ερευνητής του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά", Δρ Αναστάστιος Σακαλής συμμετείχε με την ανακοίνωση "Μελέτη Νεολιθικής Κεραμικής από την περιοχή του Πολυπλάτανου, με την εφαρμογή Φυσικοχημικών Τεχνικών και Πολυ-παραμετρικής Στατιστικής Ανάλυσης." στο Α΄ Ετήσιο συνέδριο για την Ημαθία με θέμα "Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη - Λαογραφία", το οποίο διοργάνωσε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ N. ΗΜΑΘΙΑΣ (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) στη Βέροια μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου 2010.

* * *

Δημοσιεύτηκε το παρόν άρθρο στο κεντρικό περιοδικό της EFNMS, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για θέματα Maintenance Engineering & Management, όπου προβάλεται το έργο "iLearn2Main - Industrial Training System for the Modern Manufacturing Enterprise" με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ Εμμανουηλίδη Χρήστο, Ερευνητή Β΄ του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ "Αθηνά".

* * *
2009

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ( http://www.amth.gr/ ) και το Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Κεραμικά Εργαστήρια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010.

* * *

Το έργο "iLearn2Main - Industrial Training System for the Modern Manufacturing Enterprise" με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ Εμμανουηλίδη Χρήστο, Ερευνητή Β΄ του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" συμμετείχαν στην βιομηχανική έκθεση FETEC 2009, όπου οργανώθηκε ένα interactive workshop για e-training στη Βιομηχανική Συντήρηση. Τη σχετική προβολή θα βρείτε στο http://www.fetec.gr/el/2009-02-25-14-19-57.html και στο http://www.hms-gr.eu/fetecprogramgr.html

* * *

Ο Δρ Πολυμέρης Γεώργιος, Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" συμμετείχε μαζί με τους καθηγητές Ι. Λυριτζή, Ν. Ζαχαριά και Χ. Καταγά στο Διεθνές Συμπόσιο "ΣΤΥΡΙΑ ΓΑΙΑ" που διοργανώθηκε στα Στύρα Ευβοίας την 3-5 Ιουλίου 2009, στο οποίο παρουσίαστηκε εργασία με τίτλο "Optical Stimulated Luminescence dating of Dragon houses and Pyli Armenon at Styra".

* * *

iLearn2Main special session & workshop in WCEAM2009
Tο Ευρωπαϊκό έργο iLearn2Main (www.ilearn2main.eu), το οποίο συντονίζει το Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά", διοργάνωσε σε συνεργασία με την Hellenic Maintenance Society (www.hms-gr.eu) στο πλαίσιο του 4th World Congress on Engineering Asset Management (www.wceam.com), το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα 28-30 Σεπτεμβρίου 2009, workshop καθώς και special session με θέμα eLearning in Maintenance Management.
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για το workshop, το special session ή το WCEAM 2009 ή επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του WCEAM 2009 (www.wceam.com).

* * *
2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση έναρξης της λειτουργίας της διαδικτυακής πύλης DIGITECH III-2
Το Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης σε θέματα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης πολιτιστικού αποθέματος DIGITECH III-2.

* * *

Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2008
Ζάππειο Μέγαρο, 28 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2008

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης οργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας από 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2008 στο Ζάππειο Μέγαρο.

* * *

Ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Καθηγητής Χ. Χαμζάς με τον Ερευνητή του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Γ. Παυλίδη και τον Ε.Λ.Ε. του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Α. Κουτσούδη ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές στο "International Symposium Information & Communication Technologies in Cultural Heritage", 16 – 18 Οκτωβρίου 2008, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα. Το θέμα της ομιλίας τους ήταν "Recording Culture in 3D".

* * *

Ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Καθηγητής Χ. Χαμζάς με τον Ερευνητή του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Γ. Παυλίδη και τον Ε.Λ.Ε. του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. "Αθηνά" Α. Κουτσούδη ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές στο 14ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής με τίτλο «Ψηφιακή Σύγκλιση, Συνέργειες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» που πραγματοποιήθηκε 2-4 Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της ομιλίας που παρουσίασαν ήταν «Προηγμένες Εφαρμογές για την Τεκμηρίωση και Προβολή του Πολιτισμού».

* * *

2-9-2008

Προκήρυξη του διαγωνισμού 3/08 με τίτλο:«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. Αθηνά». Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για το Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. Αθηνά».

Περίληψη, Πίνακας προδιαγραφών, Παραλαβή Τεύχους

Πληροφορίες: κα Κελεσίδου Μαρίζα τηλ.2541078787 εσωτ 114, e-mail: info@ipet.gr

* * *

1-9-2008

Προκήρυξη του Διαγωνισμού 2/08 με τίτλο:«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ OΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Π.Ε.Τ. Ε.Κ. Αθηνά». Ανοικτός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά για την «Προμήθεια και εγκατάσταση οπτικοακουστικού εξοπλισμού για το Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ. Αθηνά».

Περίληψη, Πίνακας προδιαγραφών, Παραλαβή Τεύχους

Πληροφορίες: κα Κελεσίδου Μαρίζα τηλ.2541078787 εσωτ 114, e-mail: info@ipet.gr

* * *

Το ερευνητικό έργο του Ι.Π.Ε.Τ./Ε.Κ."Αθηνά" Virtual Guide προβάλλεται ως παράδειγμα Τεχνολογικής Καινοτομίας από την ιστοσελίδα "Τεχνολογείν" του Pathfinder. Τη σχετική δημοσίευση μπορείτε να επισκεφτείτε στο παρακάτω link: http://technologein.pathfinder.gr/virtual-guide/

* * *
2006

Λειτουργία του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ, από 27/3/2006, για την προνομιακή ευρυζωνική πρόσβαση των φοιτητών στο Διαδίκτυο μέσω τεχνολογίας ADSL. Link στο URL: www.diodos.edu.gr  

* * *
2004

Συμμετοχή σε Δίκτυο Εργαστηρίων...
Tο Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Ι.Π.Ε.Τ.) το 2003 αναγνωρίστηκε ως ένα "Intergraph Registered Research Laboratory", χάρη στην αξιοσημείωτη έρευνα που έχει διεξάγει σε θέματα Τέχνης και Επιστήμης στο χώρο των Γεωγραφικών Τεχνολογιών.

* * *

Αναζήτηση

Διακρίσεις

Επισκεφθείτε